top of page

Zoek je hulp?

brand element picture Examenatleet app

Is de stress of prestatiedruk te hoog? Praten helpt!

 

Als de stress of emoties je te veel zijn en/of als je ergens mee zit en er niet alleen uit komt, vraag dan om hulp. Het bespreken van je gevoelens en ervaringen is een van de beste manieren om stress en emoties te verwerken. Ook lucht het meestal op om je verhaal bij iemand te doen en is het fijn als iemand met je meedenkt. Om hulp vragen is dus niets anders dan goed voor jezelf zorgen. 

 

Er zijn verschillende manieren om snel hulp te krijgen of daar advies over te vragen.

Tip 1. Bespreek het met iemand uit je directe omgeving die je vertrouwt en waarbij je je gesteund en vertrouwt voelt. Bijvoorbeeld je ouders, een familielid, goede vriend of iemand anders die je kent.
 

Tip 2. Op de meeste scholen en onderwijsinstellingen kun je terecht bij een mentor, docent, studiebegeleider of zorgcoördinator. Deze kunnen je op verschillende manieren steun bieden. 

Tip 3. Neem contact op met een speciale hulporganisatie voor jongeren. Zij kunnen je advies, een luisterend oor en ondersteuning bieden. De volgende hulporganisaties kunnen je mogelijk hierbij helpen.
 

  • Als je suïcidale gedachten ervaart kun je gratis en anoniem chatten of bellen met www.113.nl of bel 0800-0113.

Tip 4. Als je ernstige klachten hebt kun je ook naar je huisarts gaan om daar te bespreken welke hulp of ondersteuning voor jou passend is. 

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de Examenatleet app niet bedoeld is als alternatief voor therapie of een behandeling door een arts of andere behandelaar. Als je hevige stress ervaart, enorm piekert, je heel erg slecht voelt, niet slaapt en/of sombere gedachten hebt, is het vaak verstandig om met iemand anders hiervoor te praten.

"Om hulp vragen is eigenlijk niets anders dan goed voor jezelf zorgen."

bottom of page