top of page

Speciaal
voor scholieren
en studenten

Examenatleet is begin 2024 gelanceerd met als doel jongeren te helpen optimaal en ongehinderd door stress te presteren bij activiteiten die er echt toe doen.  

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de jongeren last heeft van overmatige stress, prestatiedruk of mentale klachten. Deze app is ontwikkeld om jongeren handvatten te geven om beter met prestatiedruk en stress te leren omgaan en mentaal en emotioneel te groeien.

De Examenatleet App neemt je mee op reis om als een atleet optimaal en stressvrij examen te doen. We maken in onze aanpak handig gebruik van de kennis en ervaring die in de topsport en wetenschap beschikbaar is over stressmanagement en de kunst van het presteren onder hoge druk. 

Het maken van examens, tentamens en toetsen kun je vergelijken met het bedrijven van topsport. Aan de ene kant word je uitgedaagd om te gaan met prestatiedruk en aan de andere kant om precies op het juiste moment een optimale prestatie te leveren. Zie daar de gedachte van waaruit deze app is ontstaan.  

 

De app biedt tools aan waarmee je leert stress te verminderen, je focus te vergroten en slimmer te studeren. De insteek die we volgen is dat ontspannen zijn, lekker in je vel zitten en goed presteren met elkaar samen gaan. De Examenatleet is behalve voor examen- en studieprestaties dus ook goed te gebruiken om uit te rusten, stress los te laten, jezelf mentaal te trainen en lekker in je vel te komen zitten.

Menu oefeningen iconen Examenatleet app
Home menu examenatleet app

"Iedere coureur voelt druk, maar je moet het positief gebruiken. Je kunt alleen maar succesvol zijn als je geniet en je lekker voelt."
 - Max Verstappen
 

Over Examenatleet

Foto Mark Teijgeler op strand

Mark Teijgeler

Trainer, coach, auteur en founder 

In de app kun je luisteren naar de geleide meditaties en ademhalingsoefeningen van Mark Teijgeler. Mark (1972) is bedrijfseconoom, voormalig topwindsurfer en een zeer ervaren mindfulness- en meditatietrainer, performance coach en energie management trainer. In zijn aanpak combineert Mark zijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de topsport.

 

Mark heeft na een carrière als investeringsbankier in de hectische dealingrooms bij ABN AMRO en NIBC bank vanaf 2004 tot heden over de hele wereld aan duizenden mensen workshops, trainingen en lezingen gegeven. Alleen al in Nederland heeft Mark bij meer dan 70 bedrijven meditatie- en mindfulnesstrainingen verzorgd. Van de Amsterdamse politie tot grote multinationals als Johnson&Johnson, Nike en KLM. Tevens is Mark auteur van het boek "ABC van Meditatie" en co-founder van de Examenatleet.

Mark's kracht is dat hij helder en inspirerend kan communiceren over mentale, emotionele en spirituele onderwerpen. Mark’s gedrevenheid en inspiratie komt voort uit een grote passie en bevlogenheid voor zijn werk en vooral ook uit de lessen die hij zelf heeft moeten trekken.

Naast Mark bestaat het Examenatleet team uit co-founders Martha, Anouk en Mark K. en een team van diverse specialisten, adviseurs en vrijwilligers.

Schakel van stress naar succes

Stress minder. Voel je goed. Presteer beter.

4.png
3.png
bottom of page